IntelliDesk
Personal


Even nog dat ene mailtje schrijven… snel nog dat rapport uittypen… Op een drukke werkdag zijn we al snel uren achter elkaar zittend aan het werken.  Regelmatig opstaan en staand werken schiet er dan al snel bij in. Op zo’n moment zou een personal coach een oplossing zijn. Die personal coach is IntelliDesk Personal. IntelliDesk Personal geeft u meldingen op het bureaublad dat het tijd is om te gaan staan of zitten. Het interval kiest u zelf. Daarbij houdt het systeem bij hoeveel u per dag/ week zit en staat en hoe vaak u van positie wisselt. Zo krijgt u inzicht in uw zit-sta gedrag!

Welke problemen lost IntelliDesk Personal op?

IntelliDesk stimuleert medewerkers om regelmatig van positie te wisselen. Dat doet IntelliDesk aan de hand van bureaubladmeldingen ‘Tijd om te zitten/ staan!’. Wanneer de medewerker instemt met het wisselen van positie, wordt bureau met één klik op de knop in een paar seconden versteld. De ideale zit- en stahoogte zijn opgeslagen in het account waarmee is ingelogd. Het bureau verstellen was nog nooit zo laagdrempelig.

‘Zitten is het nieuwe zonnen’. Net zoals bij zonnen is een beetje zitten goed, maar overdaad schaadt. Wanneer medewerkers de hele dag zittend werken, lopen zijn risico op het krijgen van veel verschillende aandoeningen (bv. diabetes, hart- en vaataandoeningen en obesitas). Met IntelliDesk Personal krijgen medewerkers een overzicht van hun zit- en sta-tijd, wat zorgt voor bewustwording. Wanneer er inzicht is in gedrag, kan het gedrag worden verbeterd.

Ieder bureau kan uw bureau zijn

Met IntelliDesk kunt u op iedere werkplek inloggen. Wanneer u inlogt en van positie wisselt, gaat het bureau waar u die dag aan werkt automatisch naar uw ideale zit- of stahoogte. Die zijn immers opgeslagen in uw account. Ook het vooraf ingestelde interval (na welk tijdsbestek u een bureaubladmelding wilt krijgen om van positie te veranderen) wordt op iedere werkplek waar u inlogt aangehouden.

Melding bij te lang zitten

Zit u te lang? IntelliDesk Personal geeft u een melding wanneer dit het geval is. Afhankelijk van de doelen die u heeft ingesteld zal er een melding worden weergegeven wanneer u te lang zit. U kunt vervolgens met een klik op de knop veranderen van positie. Deze melding zal ook worden weergegeven wanneer u al een tijdje staat.

Overzicht zit-sta gedrag

IntelliDesk Personal biedt inzicht in uw zit-sta gedrag. U ziet de verdeling tussen zitten en staan per dag en per week. Geheel overzichtelijk in een duidelijke grafiek. Ook toont het systeem hoe vaak u van positie bent gewisseld.

Overzicht calorieverbruik

Geen idee hoeveel calorieën u verbruikt tijdens uw werkdag? IntelliDesk weet het voor u. In uw persoonlijke profiel vult u uw persoonlijke gegevens in (leeftijd, lengte, geslacht, etc.). Aan de hand van deze cijfers, gecombineerd met uw zit-sta gedrag berekent IntelliDesk hoeveel calorieën u verbruikt.  Uiteraard worden deze persoonlijke gegevens vertrouwelijk behandelt en bent u nooit verplicht deze gegevens in te vullen.

Stel eigen Doelen

Check, gelukt! Het is altijd leuk om doelen te behalen. IntelliDesk Personal heeft een verscheidenheid aan doelen die u kunt behalen. IntelliDesk streeft er zo naar om de gebruiker te motiveren steeds beter te presteren. Doelen behalen geeft voldoening. Zo wordt uw zit-sta gedrag steeds verder geoptimaliseerd.

Personaliseer IntelliDesk

IntelliDesk Personal biedt iedere gebruiker een persoonlijke omgeving, waarin alle gegevens en voorkeuren kunnen worden aangegeven. Zo kunt u instellen hoelang u wilt zitten of staan aan één stuk en welke verdeling u hierin wilt hanteren. Ook uw gewenste zit- en stahoogte vult u hier in.