IntelliDesk
Personal


Even nog dat ene mailtje schrijven… snel nog dat rapport uittypen… Op een drukke werkdag zijn we al snel uren achter elkaar zittend aan het werken.  Regelmatig opstaan en staand werken schiet er dan al snel bij in. Op zo’n moment zou een personal coach een oplossing zijn. Die personal coach is IntelliDesk Personal. IntelliDesk Personal geeft u meldingen op het bureaublad dat het tijd is om te gaan staan of zitten. Het interval kiest u zelf. Daarbij houdt het systeem bij hoeveel u per dag/ week zit en staat en hoe vaak u van positie wisselt. Zo krijgt u inzicht in uw zit-sta gedrag!

Welke problemen lost IntelliDesk Personal op?

Wanneer er geïnvesteerd is in meubilair dat de medewerkers bewegingsvrijheid geeft, is het natuurlijk zonde wanneer dit niet (optimaal) wordt gebruik. Echter, is het ook begrijpelijk dat medewerkers vergeten op te staan of hier niet direct mee bezig zijn. IntelliDesk Personal is de oplossing in dit knelpunt door regelmatig (op zelf gekozen tijden) meldingen te geven.

‘Zitten is het nieuwe zonnen’. Net zoals bij zonnen is een beetje zitten goed, maar overdaad schaadt. Wanneer medewerkers de hele dag zittend werken, lopen zijn risico op het krijgen van een veelheid aan aandoeningen, zoals diabetes type 2, hart- en vaataandoeningen, obesitas, depressies, pijnklachten aan het bewegingsapparaat, etc. Met IntelliDesk Personal krijgen medewerkers inzicht in hun sedentair gedrag, wat zorgt voor inzicht. Wanneer er inzicht is in gedrag, kan het gedrag verbeterd worden.

Overzicht zit-sta gedrag

IntelliDesk Personal biedt inzicht in uw zit-sta gedrag. U ziet de verdeling tussen zitten en staan per dag en per week. Geheel overzichtelijk in een duidelijke grafiek. Ook toont het systeem hoe vaak u van positie bent gewisseld.

Overzicht calorieverbruik

Geen idee hoeveel calorieën u verbruikt tijdens uw werkdag? IntelliDesk weet het voor u. In uw persoonlijke profiel vult u uw persoonlijke gegevens in (leeftijd, lengte, geslacht, etc.). Aan de hand van deze cijfers, gecombineerd met uw zit-sta gedrag berekent IntelliDesk hoeveel calorieën u verbruikt.  Uiteraard worden deze persoonlijke gegevens vertrouwelijk behandelt en bent u nooit verplicht deze gegevens in te vullen.

Stel eigen Doelen

Check, gelukt! Het is altijd leuk om doelen te behalen. IntelliDesk Personal heeft een verscheidenheid aan doelen die u kunt behalen. IntelliDesk streeft er zo naar om de gebruiker te motiveren steeds beter te presteren. Doelen behalen geeft voldoening. Zo wordt uw zit-sta gedrag steeds verder geoptimaliseerd.

Personaliseer IntelliDesk

IntelliDesk Personal biedt iedere gebruiker een persoonlijke omgeving, waarin alle gegevens en voorkeuren kunnen worden aangegeven. Zo kunt u instellen hoelang u wilt zitten of staan aan één stuk en welke verdeling u hierin wilt hanteren. Ook uw gewenste zit- en stahoogte vult u hier in.