IntelliDesk
Facts

IntelliDesk Facts is een inventief systeem dat aan de hand van aanwezigheids- en bewegingssensoren de bezettingsgraad meet. Het is verstandiger om te handelen aan de hand van feiten in plaats van vermoedens. IntellDesk Facts voorziet u van rapportages over de bezettingsgraad en geeft u antwoorden op vragen zoals: ‘welke ruimtes en werkplekken worden het meest/ minst gebruikt?’ en ‘zijn er piekmomenten op de dag qua drukte?’. Aan de hand van deze gegevens kunt u de inzet en aankoop van meubilair bepalen.

Welke problemen lost IntelliDesk Facts op?

Zijn er 10 of 30 nieuwe bureaustoelen nodig? Of heeft u juist een overschot aan bureaustoelen? Zijn er meer vergadertafels nodig? Meten is weten, gissen is missen. Als u inzicht heeft in het gebruik van het meubilair kunt u betere keuzes maken. Zo bespaart u op onnodige kosten.

Of een kantoor nou rustig of druk is: de kosten aan licht, verwarming en huur blijven gelijk. Het kan zijn dat u helemaal niet het aantal ruimtes of m² nodig heeft die u momenteel huurt of dat er meer werkplekken zijn dan medewerkers. Zo zou u kosten kunnen besparen, door bepaalde ruimtes niet langer te huren of afdelingen te sluiten. Deze inzichten krijgt u aan de hand van bezettingsgraad metingen met IntelliDesk Facts.

Rapportages over de resultaten van de metingen


De metingen van de sensoren zet IntelliDesk Facts om naar rapporten. Doordat de sensoren over een langere periode meten, kunnen er uitspraken worden gedaan over hoe vaak/ hoelang werkplekken en ruimtes worden gebruikt. Zo ziet u wanneer het druk is, wanneer er weinig mensen aanwezig zijn, welke werkplekken veel en weinig worden gebruikt, etc. U krijgt een compleet, duidelijk overzicht van de bezettingsgraad.

Gebruik meten aan de hand van sensoren


IntelliDesk werkt aan de hand van aanwezigheids- en bewegingssensoren. Aan de hand van deze sensoren kan simpelweg worden gemeten of een werkplek of ruimte wel of niet in gebruik (bezet) is. De sensoren slaan deze gegevens op. Zo meten ze de gehele dag de status van de werkplekken en ruimten in het gebouw.